27 Şubat 2014 Perşembe

Oyuncağın Çocukların Eğitimindeki Yeri Ve Önemi

Çocukların gelişiminde kuşkusuz en önemli faktörlerden biri de oyuncaklardır. Sokaktaki insanlar arasında yapılan araştırmalar sonucunda 100 kişiden 96 sının çocukluğunda oyuncaklarla oynadığı ortaya çıkmıştır. Hal böyle olunca oyuncak hayatımızda büyük yer kaplar.


Kız ve erkek çocukların henüz bebek iken oynamaya başladıkları oyuncakların gelişimleri açısından önemli rol oynar. Sesli oyuncaklar sayesinde hafızaları gelişir, tekrar kabiliyetleri artar ve konuşmaları kolaylaşır, hareketli oyuncaklar sayesinde takip etmeyi öğrenir, dikkatleri artar ve yeni yürümeye başlayan çocuklar için ise yürümeleri kolaylaşır.


yarış setleri Oyuncağın Çocukların Eğitimindeki Yeri Ve Önemi

Oyuncağın Çocukların Eğitimindeki Yeri Ve Önemi



Fiziksel ve zihinsel gelişimleri açısından önemli rol oynayan oyuncakları alacağımız zaman neyden üretildiği ve sağlık açısından her hangi bir olumsuz etkisinin var olup olmadığı konusunda detaylı araştırmalar yapılması gerekir.


Eğlenmenin Kolay Yolu Oyuncaklar


Kız ve erkek çocukları yaradılışlarından itibaren farklılık gösterir. Aralarında bunca fark varken aynı oyuncakları oynamalarını beklemek yanlıştır. Kız çocukları genelde makyaj malzemeleri, oyuncak yemek takımları, Barbie bebeklerle oynarken erkek çocukların tercihi genellikle küçük araba minyatürleri, uçaklar ve toplarla oynamaktan keyif alırlar.


Teknolojinin sayesinde eskisi gibi bez bebekler yerini konuşabilen hatta acıkabilen bebekler, havalana bilen uçaklar, uzaktan kumandalı arabalar almıştır. Bu sayede çocuklar oyuncakların tadını çıkarabilmektedirler.


0 – 3 yaş arası çocukların oyuncaklarını seçerken yaş grubuna uygun oyuncaklar seçmeli küçük parçalı, çocukların boğazına kaçıp boğulma tehlikesi yaratabilecek oyuncaklardan uzak durulmalıdır.






akülü araba

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder