14 Şubat 2014 Cuma

Akülü Araba Alırken Dikkat!

Her çocuğun sahip olmak isteyeceği bir oyuncak düşünseniz hepinizin aklına ilk gelen akülü araba olacaktır. Çünkü çocukların bu oyuncağa zaafı var. Üstelik istisnasız hepsi bir arabaya sahip olmanın hayalini kuruyor. Ancak bu arabanın 3 yaşından küçük çocuklar için pek doğru bir oyuncak çeşidi olmadığının da bilinmesi gerekiyor. Ancak bu yaşın ardından çocuğunuza gönül rahatlığı ile bir araba hediye edebilirsiniz.


Fakat elbette her oyuncak alışverişinde olduğu gibi akülü araba satın alırken de bazı hususlara dikkat etmeniz gerekiyor. Bunların arasında en önemlisi satın almak istediğiniz modelin çocuğunuzun yaşı için uygun olup olmadığıdır. Bu bilgiyi ürün açıklamaları bölümünde görebilirsiniz. Bazı arabalar 5-7 yaş arası çocuklar için üretiliyor. Bu ürünü 4 yaşındaki çocuğunuza almanız doğru olmayacaktır.


akuluarabamodeli.com Akülü Araba Alırken Dikkat!

Akülü Araba Alırken Dikkat!



Garanti Ve CE Belgesine Bakın!


Ayrıca satın almak istediğiniz ürünün markanın garantisi kapsamında olup olmadığını da mutlaka gözden geçirin. Garanti kapsamında olmayan ürünleri tercih etmemeli, en azından şüphe ile yaklaşmalısınız. Bu ürünler çocuklarınız için zararlı malzemelerden imal edilmiş olabilir. Bu konuya ayrıca hassasiyet göstermeniz gerektiğini de bilmelisiniz. Ürünün hangi malzemelerden imal edildiğini mutlaka araştırın, gerekirse firmaya sorun.


Satın almak istediğiniz akülü arabanın CE belgesi de olmalıdır. Ayrıca güvenlik bakımından markanın kullanıcılara bazı uyarıları olmalıdır ve bu uyarıların ürün ile birlikte yazılı olarak siz bildirilmesi gereklidir. Bazı ürünlerin süslemelerinde ya da farklı bir bölümünde sivri materyaller olabiliyor. Bunlar çocuklarınız için son derece zararlıdır. Arabanın tüm aparatlarının yuvarlatılmış olması gereklidir.


Arabayı satın aldıktan sonra özellikle aküyü ve iç aksamı arada bir kontrol edin. Akünün araba modeline tam olarak oturmuş bir şekilde yerleştirilmiş olması da önemli bir özelliktir. Çarpmalara karşı çocuklarınızın kafasını çarpabileceği bir aparatın da olmaması gereklidir.






akülü araba

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder