5 Şubat 2014 Çarşamba

Bebek Oyuncaklarında Seçim Önerileri

Bebek Oyuncaklarında Seçim Önerileri


Bebeklerin gelişiminde oyuncakların çok büyük bir önemi bulunuyor. Çocukların hayata ve yaşam dair yeni bilgiler öğrenebilmesi, nesne ve objeleri tanımlayabilmesi açısından oyuncaklar, bebekler için çok büyük bir önem arz ediyor. Bebeklerin henüz gelişmemesi nedeni ile alınacak oyuncaklarında onlara uygun olması ve oynayabilecekleri türde olması gerekiyor. Yeni doğan bebeklerin yapabilecekleri şeylerin kısıtlı olması sebebiyle bebek oyuncakları alımlarında, ebeveynlerin daha seçici olması gerekiyor.


En başta dikkat edilmesi gereken konulardan biri olan bebeğin sağlığına zararlı olmayan niteliklerdeki oyuncakların seçimi konusunda artık her ebeveyn çok daha bilinçli hareket ediyor. Ancak günümüzde ebeveynler bebeklerine ve bebeklerinin yaşlarına uygun olan oyuncakların seçiminde çok büyük hatalar yapabiliyor. Yeni doğan bebeklerin yapabileceklerinin kısıtlı olması ve çok hassas olmaları nedeniyle kesinlikle yumuşak yapılarda ve bebeklerin yutamayacakları cinsten oyuncakların alınması daha ideal olacaktır.


bebekoyuncaklari.net 300x300 Bebek Oyuncaklarında Seçim Önerileri


Bebeklerde Yaşa Uygun Oyuncaklar


Özellikle eşyaları ve nesneleri yeni yeni tanımaya başlayan bebeklerin, oyuncaklarını yutmaları çok sık karşılaşılabilen bir sorundur. Bu yüzden küçük tarzdaki oyuncaklardan kaçınılmaya özen gösterilmesi gerekiyor. Bebek oyuncakları konusunda, uzman kişilerden yardım alınması, bebek için çok daha faydalı oyuncakların seçilebilmesine de yardımcı oluyor. Bu kapsamda çocukların beyin ve fiziki gelişimleri, sosyal çevre gelişimleri ve davranış gelişimleri gibi konularda bebeklere yardımcı olacak ve yol gösterici olacak türde olan oyuncakların seçimi sağlanabiliyor.


Bebek oyuncakları, özellikle yeni doğan bebeklerde, yaş kuralından ziyade hızlı gelişmeleri göz önünde bulundurularak aylık düzeyde bebeğe uygun oyuncakların alınması da çok daha doğru bir tercih olacaktır. Günümüzde gelişen teknoloji sayesinde bebeklerin gelişimlerine katkı sağlayacak ve yaşına uygun olacak niteliklerde farklı oyuncak seçenekleri sunulabiliyor. Bebeklerin nesneleri tanıyabilmeleri ve davranışlarının gelişmeleri açısından farklı özelliklerdeki bu oyuncakların seçiminde, dikkatli olunması hem bebeğin daha keyifli zamanlar geçirebilmesine hem de gelişimine katkı sağlayabilmesine yardımcı olacaktır.






akülü araba

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder