10 Haziran 2014 Salı

Tahta Oyuncaklar Daha Dayanıklıdır

Anne babalar her ay bütçelerinin belirli bir bölümünü oyuncaklar için ayırmak zorunda kalır. Çünkü çocuklar oyuncaklarını kısa sürede kırabiliyor. Kırılan oyuncak çocuk için tehlikeli olduğundan derhal atılması gerekiyor. Haliyle yerine yeni bir oyuncağın alınması da şart oluyor. Bu durumdan sıkılan ailelere önerimiz tercihlerini tahta oyuncaklardan yana kullanmaları olacak.


bebek oyuncaklari Tahta Oyuncaklar Daha Dayanıklıdır

Bebek Oyuncakları



Ahşap Oyuncak Alırken Dikkat!


Çünkü tahta oyuncaklar plastikten imal edilmiş olan oyuncaklardan çok daha dayanıklıdır. Kolaylıkla kırılmaz, çatlamaz ve çocuklar için de tehlike arz etmezler. Ancak elbette tüm oyuncak modellerinde olduğu gibi tahta oyuncaklarda da mutlaka kaliteli ürünleri tercih etmek gerekiyor. Aksi halde dayanıklılık konusunda oyuncaklar beklentileri tam olarak karşılayamayacaktır.


Kayın ve gürgen ağacından imal edilmiş olan tahta oyuncakların en dayanıklı ve en kaliteli ürünler olduğunu belirtelim. Dikkat etmeniz gereken diğer detay da oyuncağın büyüklüğüdür. Çocuğunuzun ağzına sığmayacak kadar büyük bir oyuncağın tercih edilmesi gerekiyor. Oyuncağın kolaylıkla kopan, gövdeden ayrılan parçaları da olmamalıdır. Renklendirmek için kullanılan boyalar da güvenli olmalıdır.


Markası belli olmayan, ambalajsız oyuncaklardan kesinlikle uzak durulması gerekiyor. Çünkü bu oyuncakların renklendirilmesinde ve parlatılmasında maalesef kimyasal içerikli boyalar ve vernikler kullanılıyor. Bu durum çocuklarınızın kanserojen maddeler ile temas etmesi anlamına gelecektir. Her daim markalı ve kaliteli oyuncak çeşitlerini tercih etmelisiniz. Ahşap oyuncaklarda çatlayan ya da kırılan parçaları yapıştırabilirsiniz. Ancak kanserojen içerikli yapıştırıcı malzemeleri kullanmayın.






akülü araba

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder