20 Haziran 2014 Cuma

Akülü Araba Çocuğunuzun Trafik Kültürünü Geliştirir

Trafik, ülkemizde yaşamsal öneme sahip bir konu. Ülkemiz ne yazık ki trafik kazalarında dünyada üst sıralarda yer alıyor. Trafik kazalarının ürkütücü oranlarda olmasının en önemli nedeni trafik kurallarına uyulmaması. Bu bakımdan küçük yaşta başlayan trafik eğitimi çok önemli.


Oyuncaklar Yoluyla da Çocuğunuza Trafik Eğitimi Verebilirsiniz.


Oyuncaklar yoluyla çocuğunuza trafik eğitimi vermenin günümüzde en yaygın aracı ise akülü araba. Bu oyuncaklar sayesinde çocuğunuz içinde yaşadığı sosyal ve doğal çevreyi daha iyi tanımakla kalmaz trafik kurallarını da bu sayede erken öğrenmiş olur.


akulu araba Akülü Araba Çocuğunuzun Trafik Kültürünü Geliştirir

akülü araba



Kırmızı ışığın ne anlama geldiği, yeşil ışığın ne olduğu, yaya geçitlerinde önceliğin yayaya ait olduğu, geçiş üstünlüğünün hangi durumlarda geçerli olduğu, direksiyon hakimiyeti gibi konularda deneyim ve bilgi kazanır.


Ayrıca bu sayede içinde yaşadığı doğal ve sosyal çevreyi tanır, başkalarının haklarına saygı göstermeyi, başkalarının hakkını yememeyi öğrenir. Bu durum ise çocuğunuzun sorumluluk duygusunu ve kendine olan güvenini artırır. Böylece çocuğunuz erken yaşta toplumsallaşacak ve ileride kendisiyle ve başkalarıyla barışık bir insan olarak hayata atılacaktır.


Kullandığı oyuncak ile açık havaya, günlük yaşama karışarak yolu üstüne çıkan şirin mi şirin bir kedi yavrusuna ya da önünde ağır ağır yürüyen yaşlı çifte karşı sabırlı davranmayı öğrenir. Açık havada oyuncak arabayı kullanması otokontrol mekanizmasının da güçlenmesine yol açar. Ayrıca içinde yaşadığı sosyal çevreyi, mahallesini, semtini daha iyi tanımış olur.






akülü araba

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder