10 Haziran 2014 Salı

Bebeklere Hangi Oyuncaklar Alınmaz?

Birbirinden sevimli oyuncaklarla bebeğinizin odasını doldurdunuz. Ancak bu oyuncakların yanlış seçilmesi durumunda bebeğiniz için bir tehlike kaynağı olabileceğini biliyor musunuz? Elbette bebek oyuncakları renkleri ve sevimlilikleri ile yetişkinleri dahi cezp ediyor. Ancak her oyuncak bebekler için uygun değildir. Öncelikle peluş oyuncakların bebeğiniz büyüdüğünde oynayabileceği oyuncaklar sınıfında yer aldığını unutmayın.


oyuncaklar Bebeklere Hangi Oyuncaklar Alınmaz?

Oyuncaklar



Unutmamanız gereken bir diğer husus da bebeklerin her nesneyi ağızlarına götürme eğilimi gösterdikleridir. Dolayısıyla seçtiğiniz oyuncağın bebeğinizin ağzına girmeyecek kadar büyük olması gerekiyor. Aksi halde oyuncak veya ayrılan bir parçası bebeğinizin solunum yoluna kaçabilir. Bebeğiniz için seçtiğiniz her üründe olduğu gibi oyuncaklarda da kaliteden şaşmayın. Tercihinizi mutlaka kalite düzeyi yüksek oyuncaklardan yana kullanmalısınız.


Denetlenen Markaların Ürünlerini Seçin


Kimyasal ve kanserojen maddeler içeren oyuncaklar da kısa vadede olmasa bile uzun vadede bebeğinize zarar verecektir. Kesinlikle markalı olan oyuncakları seçmelisiniz. Sağlık Bakanlığı tarafından düzenli olarak denetlenen markalar bu tür malzemeler kullanamıyor. Bu markaların ürünlerini gönül rahatlığı ile tercih edebileceğinizi hatırlatalım.


Bebekler için ilk alınan oyuncak yataklarının üzerine asılan dönencelerdir. Ancak yüksek düzeyde ses ve ışık çıkaran dönenceler bebekleri oldukça rahatsız ediyor. Uyku düzenlerini bozabiliyor ve huzursuz olmalarına neden olabiliyor. Dönencenin az oranda ışık ve ses çıkarıyor olmasına dikkat etmelisiniz. Bebeğinizin yatağının tam olarak üzerine asmamanız da önemli bir ayrıntıdır. Böylece astığınız yerden düşse dahi dönence bebeğinize zarar vermeyecektir.






akülü araba

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder