22 Temmuz 2014 Salı

Çocukların Renkli Dünyası Akülü Araba

Araba sevdası çocuklukta başlar, bunu hepimiz biliyoruz. Erkek çocuklarına alınan hediye yüzde yüz bir arabadır. Bu ekseriyetle plastik, biraz albenisi ile çocuğu oylayacak, şık görüntülü, basit ve yalnızca elle itildiği takdirde gidenlerdir.


Çocuğun büyümesi ile o ilk alınan arabaya ilgisinin azalması bir paralellik içermektedir; burada çocuğun doymuşluk hissi öne çıkmaktadır, tek çare daha çok albeniye sahip, daha çok ilgiyi toplayabilecek ve aynı zamanda çocuğun kafasında sorular oluşmasına yarayacak yeni bir araba almak ve çocuğa vermektir. Bu, ancak elektrikli ve pilli dediğimi araba ile olur. Ancak bu çözümde bir yere kadar sürecektir.


Akülü Araba ile Eğitim Başlıyor


akulu araba Çocukların Renkli Dünyası Akülü Araba

Akülü Araba



Çocuk, bilinci gereği her verileni süratle toplayarak depolamakta ve hızlı bir öğrenim sergilemektedir, onun doyumsuzluğu buradan kaynaklanır, onun için merak çocuğun ikiz kardeşidir ve her şeyi ister. Bu durumda elektrikli arabalar da ancak bir yere kadardır, sırada daha başka fikir üretmelidir ebeveyn.


Çoğu aile çözümü en doğru biçimde akülü araba seçeneğinde bulur. Çünkü artık sıra çocuğun ayaklarının yerden kesilmesine, becerisini sınamasına, kendini geliştirmesine ve deyim yerindeyse yolunu bulmasına gelmiştir. İlk çarpma anı zaten onun ilk korkusu olacaktır, ama göreceksiniz sürüş keyfi bu tramvayı hemen atlatmasına yardımcı olacaktır. Böylece, ileri hayatında da zorluklar karşısında ne yapması gerektiğine dair ilk öğretisini kazanmış olacaktır.


Akülü araba tercihini yapan ebeveynler için, arabanın kullanılacağı alanın çocuklar için de tehlikeli olmaması gerektiğini belirtmekte yarar vardır.






akülü araba

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder