10 Temmuz 2014 Perşembe

Bebekler İçin Oyuncak Tercihi

Oyuncak, yetişkinler için hiçbir şeyi ifade etmese de, çocuklar için birçok şeyi ifade etmektedir. Çocukların dünyaya gözlerini açmalarından itibaren aileler tarafından alınan oyuncaklar çocukların algı ve kavrama kabiliyetini geliştirmektedir. Günümüzde her yaş ve cinsiyet grubuna uygun olarak oyuncaklar, seçkin oyuncak mağazalarında ve online alışveriş sitelerinde cazip fiyat koşulları ile satılmaktadır.


Oyuncakların çocuk gelişimine katkısı bilim dünyası tarafından yapılan araştırmalarda defalarca kanıtlanmıştır. Her aile çocuğunu diğer çocuklara göre özel bularak bazen çocuğun yaşından büyük oyuncaklar alarak çocuğun zeka kavramının artırmayı hedeflemektedir, ancak çocuğun yaşı ve cinsiyetine uygun olmayan oyuncakların kullanılması çocuk gelişimine zarar verir. Tüylü ve plastik oyuncaklar çocukların kavrama ve algı yeteneklerini geliştirirken, müzikli oyuncaklar ise çocukların duyma algısını geliştirmek ve seslerin birbirinden ayırt etmesine katkı sunmaktadır.


Kalitesiz Plastik Oyuncakların Tehlikeleri


bebekler icin oyuncak tercihi Bebekler İçin Oyuncak Tercihi

Bebekler İçin Oyuncak Tercihi



Ailelerin bebek oyuncakları için tercih ettiği oyuncak türlerinden birisi de hayvan figürlü oyuncaklardır. Doğa ve hayvan sevgisini oluşturan bu oyuncaklar kaliteli ve sağlıklı olanları tercih edilmelidir. Bebekler oyuncakların kimi zaman ağızlarına götürmektedirler, bu nedenle sağlıklı ve kaliteli malzemeden yapılmış oyuncaklar çocukların uzun süre güvenle kullanmasına imkan sağlar.


Plastik maddeden yapılmış oyuncuklar ise kanserojen tehlikesi içerdiği için markalı ve garanti oyuncak tercihi yapılmalıdır. Bebeklere oyuncak seçimi konusunda fikir veren birçok internet adresi bulunmaktadır, bu internet adreslerinde tercih şekilleri ve dikkat edilecek hususlar ayrıntılı olarak verilmiştir.






akülü araba

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder