11 Nisan 2014 Cuma

Güvenli Ve Dayanıklı Tahta Oyuncaklar

Oyuncak sektöründe faaliyet gösteren firmalar artık farklı materyalleri de üretimlerinde kullanmaya başladı. Özellikle plastik veya kauçuk gibi malzemelerin bazılarının çocuklar için zararlı olabileceği endişesi, ailelerin de oyuncaklar arasından seçim yaparken daha doğal malzemelere yönelmelerini sağladı. Bunlardan biri de ahşap! Tahta oyuncak çeşitleri pek çok özelliği ile endişeli ailelerin imdadına yetişiyor.


Neden Ahşap Oyuncaklar?


Öncelikle bu oyuncakların tamamen doğal bir malzemeden yapılıyor olması, kanserojen madde veya kimyasal madde içermedikleri için ailelerin beğenisini kazanıyor. Ahşap oyuncak çeşitlerinin bir diğer özelliği de hafif olmalarıdır. Diğer malzemelerden imal edilen oyuncaklar ile kıyaslandığında daha hafif olduklarından çok küçük yaştaki bebekler ve çocuklar dahi yorulmadan saatlerce oynayabiliyor.


bebek oyuncakları Güvenli Ve Dayanıklı Tahta Oyuncaklar

Güvenli Ve Dayanıklı Tahta Oyuncaklar



Ahşap malzemeden yapılan oyuncak çeşitlerinin bir diğer özelliği de dayanıklı olmalarıdır. Kolaylıkla parçalanmadıkları veya çatlamadıkları için çocuklar uzun süre bu oyuncaklarla zaman geçirebiliyor. Ancak sağlamlık konusunda oyuncağın beklentileri karşılaması için kayın veya gürgen ağacından yapılmış olması gerekiyor. Diğerleri pek uzun ömürlü olmayacaktır. Yani ahşap da olsa mutlaka kalite gözetmeyi elden bırakmamalısınız.


Zeka geliştiren, el becerilerini kuvvetlendiren, ince motor becerilerini kazandıran, el-göz koordinasyonu kurulmasını sağlayan kısacası son derece marifetli olan oyuncakların ahşap olan çeşitlerini de kolaylıkla bulabilirsiniz. Tahta oyuncak dendiğinde aklınıza sadece bir tek basit nesne gelmesin! Set halinde satışa sunulan pek çok çeşit çocukları eğlendirmek ve onların kişisel becerilerini kuvvetlendirmek için hazır bekliyor!






akülü araba

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder